Post | april 2023 | Nieuws | 1 min lezen

Vanaf 17 april kunnen maatschappelijke organisaties in Weststellingwerf subsidie aanvragen voor gestegen energiekosten

Vanaf vandaag kunnen maatschappelijke organisaties in de gemeente Weststellingwerf een subsidieaanvraag doen voor een tegemoetkoming in gestegen energiekosten. Het gaat dan om onder andere culturele instellingen, dorpshuizen of sportverenigingen. Het aanvragen van deze eenmalige subsidie kan tot en met 28 mei 2023.

Om te bepalen of jouw organisatie in aanmerking voor deze subsidie kijkt de gemeente onder andere naar het verschil in de energiekosten in de periode 1 april 2022 t/m 31 maart 2023 en naar de eindafrekening van 2019.


Waarom deze subsidieregeling?


Organisaties met een maatschappelijke functie zijn erg belangrijk voor onze samenleving. Veel van deze organisaties hebben te maken met hogere energiekosten. Soms extreem hoger. Het is voor een aantal van hen erg lastig om, ook nog met gevolgen van de coronacrisis daarbij, de energierekening te kunnen betalen. Deze tijdelijke en eenmalige regeling is een tegemoetkoming in de gestegen energiekosten en bedoeld als steun in de rug. 


Voorwaarden en aanvraagformulier


Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier vind je op de website van de gemeente Weststellingwerf. Een beslissing volgt binnen acht weken.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Doe mee met NLdoet!

| Nieuws
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart organiseert het Oranje fonds voor de 18e keer NLdoet. De grootste ...
Lees meer

NLdoet 11 en 12 maart

| Nieuws
NLDoet 11 en 12 maart
Lees meer

De vrijwilligersvergoeding

| Nieuws
De vrijwilligersvergoeding in 2022.
Lees meer