Post | juni 2020 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Vrijwilliger kookteam

“ Ik voel dat ik echt wat kan betekenen voor de bewoners van Berkenstede en bovendien altijd thuis zitten is niks voor mij”


Jennie Kempers (66 jaar) heeft jarenlang met veel plezier een eigen stoffeerderij gerund. Totdat ze samen met haar man de zaken kon beëindigen, wat haar goed uitkwam vanwege de artrose in haar handen. Het stoppen met een eigen bedrijf betekende voor Jennie niet het stoppen met werken. Jennie is in hart en nieren ondernemer geweest en zet nu haar talenten in als vrijwilliger.


Jennie heeft de afgelopen 12 jaar vrijwilligerswerk gedaan in verschillende zorginstellingen. Zij hielp mee met koffie schenken, activiteiten ondersteunen, bewoners van de kamer halen en terug brengen en het winkeltje beheren. Nog steeds is zij actief als vrijwilligster. Ze kookt nu 2 keer per week een verse maaltijd voor ruim 30 bewoners van het woonzorgcentrum van Meriant, de Berkenstede.

 

Toen Meriant besloot om zelf te gaan koken voor hun bewoners heeft Jennie zich aangesloten bij het kookteam. Eerder werden maaltijden nog aangeleverd maar tegenwoordig koken de vrijwilligers voor 30 bewoners. “Het is niet alleen het koken wat ik leuk vind maar vooral het samen gezellig hebben met bewoners en collega’s”, aldus Jennie. “Ik voel dat ik echt wat kan betekenen voor de bewoners en bovendien altijd thuis zitten is niets voor mij”.

Als vrijwilliger ziet Jennie het werk liggen en houdt ze van aanpakken. “Soms blijf ik wat langer omdat een bewoner mij nog wat wil vertellen. Ik neem daar altijd alle tijd voor, het is net dat stukje extra wat ik als vrijwilliger voor de bewoner kan toevoegen en dat vind ik belangrijk”, aldus Jennie.


Daarnaast helpt Jennie de organisatie mee, door aan te sluiten bij de klankbordgroep voor de vrijwilligers. “In de klankbordgroep kan ik in mijn rol als vrijwilliger mee denken en praten over de ontwikkelingen binnen de organisatie, en dat is leuk en zinvol om te doen”, aldus Jennie. 


Tot slot geeft Jennie aan dat ze ook nog als vrijwilligster in de protestantse kerk actief is als ouderling. Ze maakt een praatje met mensen en bezoekt zieken en hulpbehoevenden. “Ik vind het fijn om mensen de ruimte te geven zodat zij hun verhaal kunnen vertellen en ik luister graag”, aldus Jennie.

Deel blogpost