Post | juni 2020 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Diskjockey

“Als ik zie dat alle dames aan het meezingen zijn dan breng ik een stukje gezelligheid en kleur in het leven van deze bewoners”


Toon (72 jaar) is een echte Brabander die zo gezellig een uur met je zit te kletsen over van alles en nog wat. 

Toon is ooit eens begonnen op de ambachtsschool als metaalbewerker en via verschillende banen bij o.a. Philips en Daf uiteindelijk omgeschoold en opgeklommen tot arbeidsdeskundige bij de UWV. Na zijn pensioen heeft Toon Brabant achter zich gelaten en woont hij sinds kort met zijn vrouw in het mooie Wolvega. Op de vraag of hij Brabant nog weleens mist begint hij te lachen en begint over de fietspaden in Friesland, die in tegenstelling van Brabant, hier nogal lang en recht zijn. Maar Wolvega bevalt hem goed.


Toon houdt van fietsen, lezen, fotografie en verzamelt horloges. Maar zijn passie is klassieke muziek. Deze passie deelt hij graag als vrijwillig diskjockey met de bewoners van zorgcentrum Meriant.

Overigens is dit niet zijn eerste vrijwilligersklus. Bij een welzijnsorganisatie in Best heeft Toon al 5 jaar als vrijwilliger bij een vrijwilligerspunt gewerkt. Hier hielp hij inwoners bij het vinden van vrijwilligerswerk.


Op de locatie woonzorgcentrum “de Berkenstede” in Wolvega draait Toon sinds 2018 voor een groepje bewoners klassiek muziek. “Vrijwilligerswerk moet je leuk vinden, “je moet vooral iets doen wat je zelf ook leuk vindt”. “Ik luister zelf ook heel graag klassiek muziek”, aldus Toon.


Daarnaast is Toon vrijwilliger op de locatie woonzorgcentrum “de Wilgenstede”. Toon draait daar voor een groep bewoners allemaal oude nummers. “Als ik zie dat alle dames aan het meezingen zijn, dan breng ik een stukje gezelligheid en kleur in het leven van deze bewoners”, zo vertelt Toon.


Toon geeft aan dat vrijwilligers goed hun taken en verantwoordelijkheden moeten weten. “Een vrijwilliger voegt wat toe en neemt geen verantwoordelijkheid over van de betaalde kracht”,aldus Toon. Toon vertegenwoordigt de vrijwilligers in de klankbordgroep voor vrijwilligers binnen Meriant.


Toon vertelt met zichtbaar veel plezier over zijn vrijwilligerswerk. “Ik ben een gedreven vrijwilliger, als ik die gedrevenheid niet meer heb dan stop ik ermee”.

Deel blogpost