Post | juni 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Burgemeester en wethouders doen mee met NLdoet

Burgemeester en wethouders doen mee met vrijwilligersactie NLdoet

Afgelopen weekend was het weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Overal in het land werden vrijwilligersactiviteiten georganiseerd. Ook in de gemeente Weststellingwerf werden er leuke klussen aangeboden.

Burgemeester André van de Nadort en de wethouders Hanneke Zonderland, Mariska Rikkers-Oosterkamp en Roelof Theun Hoen deden ook mee met vrijwilligersactiviteiten in de gemeente. Zij staken afgelopen weekend letterlijk de handen uit de mouwen.


Vrijwilligers zijn onmisbaar

Op vrijdag hielp burgemeester André van de Nadort bij het archiefgebouw in Oldetrijne. Met een klein groepje knapten ze het archiefgebouw op door alles te sauzen, schilderen en schoon te maken. André van de Nadort: “Het is mooi als mensen iets voor elkaar kunnen betekenen. En voor jezelf is het fijn om contact te hebben met anderen en dat voelt goed. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zonder vrijwilligers missen verzorgingshuizen bijvoorbeeld koffiedames of heeft het wijkbestuur geen penningmeester. En geen sport-, muziek of dorpsvereniging kan functioneren zonder bestuur.”


Schoonmaken, schilderen en snoeien op zaterdag

Wethouders Hanneke Zonderland, Mariska Rikkers-Oosterkamp en Roelof Theun Hoen gingen op zaterdag als vrijwilliger aan de slag.

Wethouder Hanneke Zonderland hielp mee in het dorpshuis van Ter Idzard. Het dorpshuis en de speeltoestellen kregen een schoonmaakbeurt. Ook schilderden ze de nieuwe berging en werd de tuin aangepakt.

Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp ging naar Korfbalvereniging SCO in Oldeholtpade. Samen met vrijwilligers maakten ze binnen en buiten schoon.

De reddingsbrigade in Langelille kreeg hulp van wethouder Roelof Theun Hoen. Met een aantal vrijwilligers knapten ze het clubhuis en de schutting op. Buiten werd het groen weggesnoeid. Ook zorgden ze ervoor dat al het materiaal schoon en klaar voor gebruik is.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Wethouders doen mee met NLdoet

| Nieuws
Wethouders doen mee met NLdoet
Lees meer
Doe mee NLdoet 2023!

Doe ook mee met NLdoet!

| Nieuws
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart organiseert het Oranje fonds voor de 19e keer NLdoet
Lees meer

NLdoet 10 en 11 maart 2023

| Nieuws
NLdoet 10 en 11 maart 2023
Lees meer