Post | juni 2020 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Vrijwilliger bij Meriant

“Ik word er blij van als ik blije bewoners zie” 


Anneke de Haan is 61 jaar en doet al meer dan 12 jaar vrijwilligerswerk.

Anneke heeft 18 jaar gewerkt als danslerares. Vanwege gezondheidsproblemen en de slechte economie in die tijd, moest ze hier helaas mee stoppen. Sinds 2008 is Anneke vrijwilligster bij Meriant.

Zij doet vrijwilligerswerk op 2 locaties van Meriant, bij verpleegcentrum Lindestede en zorgcentrum Berkenstede.


Anneke vertelt vol passie over haar vrijwilligerswerk. Zo gaat zij 1 keer in de week een ochtend schilderen en tekenen met bewoners van Berkenstede.

“Ik heb vroeger zelf veel getekend en geschilderd en vind het nog steeds heel leuk om te doen en nu breng ik mijn enthousiasme over op de bewoners van Berkenstede dat is heel leuk en erg gezellig”, aldus Anneke.


Daarnaast gaat Anneke 1 ochtend in de week naar de Lindestede. Daar organiseert Anneke samen met 5 andere vrijwilligers allerlei creatieve activiteiten voor bewoners. Zo maakt zij met de bewoners bijvoorbeeld sieraden, kaarten of is er een groepsproject waarin er een groot object wordt gemaakt, verfraaien ze spulletjes, wordt er geschilderd of gaan ze kleuren. Anneke helpt en motiveert de bewoners om wat moois te maken. “Ik vind het ook leuk om te zien dat iedereen met wat leuks terug gaat naar de kamer, ik blij, bewoners blij” aldus Anneke.

“Daarnaast vind ik het mooi om wat extra aandacht te kunnen geven”.

Bovendien zijn de bewoners trots op wat ze maken en ben ik dan weer trots op hen”, aldus Anneke.

Daarnaast is Anneke ook nog op een andere manier als vrijwilliger betrokken bij Meriant. Zij is lid van de klankbordgroep voor vrijwilligers. In de bijeenkomsten van deze groep wordt er gebrainstormd over bepaalde kwesties die aan de orde komen binnen de organisatie van Meriant.


Ook in de buurt, waar Anneke woont, helpt ze af en toe buurtbewoners.

“Het geeft mij voldoening als ik iemand anders kan helpen die dat nodig heeft. Ik was laatst zelf ziek en toen stond er ook iemand bij mij aan de deur om hulp aan te bieden, dat is toch mooi, dat je zo sociaal betrokken kunt zijn bij de mensen om je heen. “ En niet alleen omdat het heel nodig is, maar je kent het spreekwoord toch, wie goed doet, goed ontmoet”, aldus Anneke.

Deel blogpost