Post | oktober 2021 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Vrijwilligster bij Kledingbank Het Winkeltje

Ik word er blij van als klanten tevreden de winkel verlaten

Ik word er blij van als klanten tevreden de winkel verlatenDenise van der Veer woont met haar vriend en twee jonge kinderen in Wolvega. Denise heeft mbo detailhandel gedaan en is na het behalen van haar diploma gaan werken in de horeca en de detailhandel. Toen hun eerste kindje werd geboren, besloot Denise om met haar betaalde baan te stoppen en zich volledig op haar gezin te richten. Haar leven is hectisch met 2 kleine kinderen en een partner die onregelmatige werktijden als kok heeft. Veel tijd voor hobby’s heeft Denise niet ,maar als ze even tijd voor zichzelf heeft is ze graag creatief bezig zijn met haken.


Denise werkt sinds mei 2021 als vrijwilligster bij Kledingbank Het Winkeltje in Wolvega. Bij het Winkeltje kunnen inwoners van de gemeente Weststellingwerf die een onvoldoende besteedbaar inkomen hebben kosteloos kleding halen. Het team van de Kledingbank bestaat naast Denise uit nog 5 gedreven vrijwilligsters die samen met hun leidinggevende Tiny Mulder op maandag en woensdagochtend de winkel draaiende houden. 


Denise vertelt met passie over haar vrijwilligerswerk bij Het Winkeltje.


“ Nu mijn zoontje naar de basisschool gaat en mijn dochtertje 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal heb ik weer meer tijd om wat voor mijzelf te doen. Toen ik op Facebook de oproep voor een vrijwilliger voor Kledingbank het Winkeltje zag staan, was ik meteen enthousiast en besloot direct te reageren.

Ik wil graag vrijwilligerswerk doen waar ik echt iets voor mensen kan betekenen en vind het heerlijk om weer in een winkel te werken. Na een intake gesprek met Tiny Mulder kon ik meteen aan de slag. Ik werk elke maandagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur in de winkel. Samen met mijn collega’s sorteren we de kleding en zorgen dat alles netjes in de rekken hangt en helpen we de klanten. De kledingbank krijgt haar kleding van zowel particulieren maar ook van winkels uit Wolvega. Ik vind het prettig om ervoor te zorgen dat de winkel er netjes en overzichtelijk uitziet. Op de bovenverdieping hangt de herenkleding en hier ben ik verantwoordelijk voor. De sfeer is hier heel goed en we werken echt als een team en helpen en begeleiden elkaar. Ik ga elke maandag met plezier naar de winkel en vind het heerlijk als de klanten geslaagd zijn in het vinden van mooie kleding en tevreden de winkel verlaten. 

Werken bij de kledingbank geeft mij heel veel voldoening omdat ik daadwerkelijk iets voor mensen kan betekenen die het financieel moeilijk hebben. 

Om dit vrijwilligerswerk te kunnen doen moet je wel betrokken zijn en een positieve houding hebben. De kledingbank is van groot belang voor de inwoners van Wolvega en ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van dit geweldige team van vrijwilligers aldus Denise”.

Deel blogpost