Post | januari 2023 | Nieuws | 1 min lezen

Natuurlijk een netwerkcoach!

Natuurlijk een netwerkcoach

                                                  

Sociale contacten geven je leven meer kleur! Met een goed sociaal netwerk leven we gezonder, bereiken we meer en staan we positiever in het leven.


Een sociaal netwerk is belangrijk voor iedereen. Of je nu jong of oud bent. Voor een stukje gezelligheid en om iets samen te kunnen doen. Maar ook voor (emotionele) steun en praktische hulp. Er kunnen situaties in het leven ontstaan waardoor gemis aan sociale contact wordt ervaren. Mensen die door ouder worden weg zijn gevallen, een langdurige ziekteperiode waardoor het onderhouden van contacten niet mogelijk is geweest of dat door intensieve zorg voor een ander dit er bij in is geschoten. Daarbij is het niet voor iedereen even gemakkelijk om contacten van vroeger weer op te pakken, nieuwe contacten te leggen of andere sociale activiteiten te ondernemen. Daarom heeft de gemeente een aantal vrijwillige netwerkcoaches om hierbij ondersteuning te bieden.


Wat doet een netwerkcoach?

Een netwerkcoach helpt met het vergroten of versterken van uw netwerk. Deze vrijwillige coaches zijn getraind om samen met u uw huidige contacten in kaart te brengen en uw wensen te bespreken. Stap voor stap gaat u met de netwerkcoach praktisch aan de slag om weer contacten om u heen op te bouwen of uit te breiden.


Hoe gaat het in zijn werk?

De ondersteuning door een netwerkcoach begint met een intakegesprek door de coördinator van de gemeente. Daarna neemt een netwerkcoach contact met u op voor een eerste kennismaking. De ondersteuning duurt gemiddeld 9 maanden, maar kan in de praktijk ook al binnen enkele maanden tot gewenst resultaat leiden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is het van belang dat u gemotiveerd bent om zelf stappen te ondernemen. 


Wilt u graag wat meer sociale contacten? Oude contacten van vroeger oppakken of nieuwe contacten leggen en kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan is ondersteuning van een netwerkcoach iets voor u!

 

Meer informatie of aanmelden?


Neem contact op met Mirjam Kooman:

[email protected]

06-13564189

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

NLdoet 10 en 11 maart 2023

| Nieuws
NLdoet 10 en 11 maart 2023
Lees meer
Afzien van vergoeding

Belastingdienst introduceert formulier afzien van vergoeding 2023

| Nieuws
Afzien van de vrijwilligersvergoeding? De Belastingdienst stelt een formulier beschikbaar, zodat je als ...
Lees meer