Post | maart 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Vrijwilligster bij de Voedselbank

Vrijwilligster bij de Voedselbank

Werken bij de Voedselbank geeft veel voldoening!


Yvonne van Hoorn komt uit Amsterdam en is in 1997 verhuisd naar de gemeente Weststellingwerf. Ze woont met veel plezier in Oldeholtpade. Yvonne is altijd zeer actief geweest als vrijwilligster. Ze heeft ruim 10 jaar gewerkt bij een peuterspeelzaal en werkt nu al 9 jaar met heel veel plezier bij de Voedselbank in Wolvega.

Naast het vrijwilligerswerk heeft Yvonne ook een betaalde baan als woonleefassistent bij Lindestede in Wolvega. 


De Voedselbank Weststellingwerf geeft gezinnen, die door uiteenlopende oorzaken nauwelijks nog over voldoende financiële middelen beschikken om in hun dagelijkse levensonderhoud te voorzien, een steuntje in de rug met een tweewekelijks voedselpakket. Een andere doelstelling van de Voedselbank is het voorkomen van voedselverspilling.


Yvonne vertelt vol enthousiasme over haar vrijwilligerswerk bij de Voedselbank.


“Ik hoorde via een vriendin dat de Voedselbank op zoek was naar vrijwilligers. Na een intake gesprek ben ik direct gestart. Ik werk elke woensdagochtend en één keer in de twee weken werk ik ook de donderdag en vrijdagochtend.

Met 3 vrijwilligers coördineren we de werkvloer. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van de lijsten voor de voedselpakketten, het klaarmaken van de pakketten, inkoop van fruit op de markt en helpen bij de uitgifte van de voedselpakketten.

De voedselbank krijgt haar voorraden onder andere vanuit het Regionaal Distributiecentrum Fryslân, plaatselijke middenstand en eigen inkoop. We houden ook twee keer bij jaar een voedselbank actie. We worden hierbij geholpen door leerlingen van het Linde College".


"Ons team bestaat uit ongeveer 30 vrijwilligers. Het is een heel gezellig team. Iedereen is super gemotiveerd, de meeste vrijwilligers werken hier al jaren. We hebben regelmatig koffieochtenden en er worden ook uitjes georganiseerd zoals de jaarlijkse barbecue.

Je krijgt hier heel veel waardering voor wat je doet en dat voelt als een warm bad".


"Dit vrijwilligerswerk geeft mij echt een gevoel van voldoening.

De Voedselbank is een hele mooie organisatie die er echt toe doet. Het is fijn om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Ik word elke keer weer blij als het gelukt is een kwalitatief goed en gezond voedselpakket samen te stellen.

Ik heb het hier erg naar mijn zin en hoop nog lang bij de Voedselbank te kunnen werken”.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

De lol en het plezier van de kinderen tijdens de speelweek maakt mij ook blij

| Verhalen van vrijwilligers
De lol en plezier van de kinderen tijdens de speelweek maakt mij ook blij !
Lees meer

Vrijwilligster bij FC Wolvega

| Verhalen van vrijwilligers
Het is prachtig om met je kinderen op het veld te staan.
Lees meer

Vrijwilliger duofietsen bij Alliade.

| Verhalen van vrijwilligers
Vrijwilligerswerk brengt je in contact met mensen en verruimt je blik!
Lees meer