Post | maart 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Vrijwilligster bij de Wereldwinkel

Een cadeau voor jou en een toekomst voor de makers


Vroukje Kraak werkt al ruim 16 jaar met veel plezier als vrijwilligster bij de Wereldwinkel aan de Harenstraat in Wolvega. Ze is getrouwd, 2 kinderen en 4 kleinkinderen en woonachtig in Oldemarkt.

Nadat Vroukje is gestopt met haar baan als apothekersassistente hoort ze dat de Wereldwinkel op zoek is naar vrijwilligers. Ze besluit te reageren en tot vandaag de dag werkt ze hier met veel plezier.


Vroukje vertelt enthousiast over haar werk bij de Wereldwinkel.


“De Wereldwinkel verkoopt prachtige en mooie producten met een verhaal. De doelstelling is om eerlijke handel, oftewel Fair Trade te bevorderen.

Veel van de mensen die de producten maken die de Wereldwinkel verkopen zijn arm en maken vaak ook weinig kans op ontwikkeling. Door de handel met de Wereldwinkel verdienen de makers van deze cadeaus een geregeld inkomen. Tevens krijgen zij ondersteuning bij het ontwikkelen van hun bedrijf."


"Ik ben lid van het dagelijkse team van de Wereldwinkel. Ik werk op maandagochtend en nog één dagdeel in de week. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de inkoop van de producten en het etaleren. Daarnaast begeleid ik de vrijwilligers en hou ik mij bezig met de verkoop.

Bij de Wereldwinkel werken ongeveer 30 vrijwilligers. Het is een gezellig team. Elke vrijwilliger is maatschappelijk betrokken en heeft affiniteit met de doelstelling van de Wereldwinkel. Twee keer per jaar hebben we een gezellige avond waar alle vrijwilligers elkaar ontmoeten. Als vrijwilliger kan je ook gebruik van maken van de gratis scholing die georganiseerd wordt vanuit de landelijke organisatie".


“Het leukste aan mijn werk vind ik het verkopen van de producten en het verhaal er achter vertellen. Ik word blij van het contact met de klanten. We werken altijd met zijn tweeën in de winkel voor de gezelligheid maar ook voor de veiligheid.

Ik krijg er veel voldoening van als de winkel er mooi uitziet en dat een klant tevreden met een mooi ingepakt cadeau de deur uitgaat. Ik hoop dat ik nog vele jaren met plezier als vrijwilliger bij de Wereldwinkel kan blijven werken".

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

De lol en het plezier van de kinderen tijdens de speelweek maakt mij ook blij

| Verhalen van vrijwilligers
De lol en plezier van de kinderen tijdens de speelweek maakt mij ook blij !
Lees meer

Vrijwilligster bij FC Wolvega

| Verhalen van vrijwilligers
Het is prachtig om met je kinderen op het veld te staan.
Lees meer