Skip Sidebar

Over ons

Lenen, lezen en beleven doe je bij de Bibliotheek Zuidoost Fryslân. Kom eens binnen en laat je verrassen.

OnderwijsVluchtelingen & MinderhedenBuurt & omgeving
Deel
Vrijwilliger Bibliotheek aan Huis

Vrijwilliger Bibliotheek aan Huis

Structureel werk · 0-2 uur/maand
Griffioenpark 10, 8471 KP Wolvega, Nederland
VervoerBestuurSociaal contact
Buurt & omgevingOuderenMensen met een beperking
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bibliotheken Zuidoost Friesland
#42875
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl/o/Bibliotheken-Zuidoost-Friesland/activiteiten/Vrijwilliger-Bibliotheek-aan-Huis/42875 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De Bibliotheek is er voor iedereen, maar niet iedereen kan zelf naar de Bibliotheek komen. In dat geval komt de Bibliotheek naar de mensen thuis.

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

Heb jij leuk contact met mensen? En wil jij ervoor zorgen dat mensen die zelf niet naar de Bibliotheek kunnen komen toch boeken of andere materialen kunnen lenen? Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een lener die aan huis gebonden is. De gevraagde boeken en materialen breng je thuis bij de lener en de boeken haal je ook weer op.


Je bespreekt met de lener waar zijn/haar interesse ligt op het gebied van lezen of muziek. Je zoekt in de Bibliotheek de titels op die de lener heeft doorgegeven of je zoekt boeken en andere materialen die bij de lener passen. Je beheert de lenerspas. Je bezoekt de lener ongeveer eens per drie tot zes weken. Daarnaast heb je regelmatig contact met de coördinator Bibliotheek aan Huis en bezoek je het overleg met andere vrijwilligers.


Wat breng jij mee?

Je spreekt de Nederlandse taal en staat open voor ontwikkeling en begeleiding aangeboden door de Bibliotheek. Je bent gemiddeld minimaal 1 uur per week beschikbaar en je kunt goed omgaan met ouderen, mensen met een beperking of langdurig zieken. Je kunt je goed inleven in je medemens. Je bent klantvriendelijk en behulpzaam. Je bent op de hoogte van de alternatieven die er op leesgebied zijn voor mensen met een visuele of andere handicap, zoals luisterboeken en boeken met een grotere letter. En niet te vergeten, je houdt van lezen! 


Wat bieden wij jou?

  • Interessant en zinvol vrijwilligerswerk waarin je van betekenis bent voor anderen en waarin je jezelf kunt ontwikkelen.
  • Begeleiding door de coördinator Publieksdiensten of werknemer van de bibliotheek.
  • Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden.
  • Onkosten- en reiskostenvergoeding indien van toepassing.
  • Scholing en training indien van toepassing.
  • Vrijwilligersbijeenkomsten waarin ervaringen met andere vrijwilligers gedeeld kunnen worden.
  • Een vrijwilligersabonnement na een proefperiode van twee maanden.Ga je bij Bibliotheek Zuidoost Fryslân aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan. 


Enthousiast geworden?

Heb je interesse in deze of een andere vrijwilligersfunctie? Heb je vragen? Meld je aan of kom langs in de Bibliotheek.

Samen gaan we het gesprek aan en kijken we naar de mogelijkheden om binnen de Bibliotheken Zuidoost Fryslân vrijwilligerswerk te doen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Wolvega Activiteiten > Bibliotheken Zuidoost Friesland > Vrijwilliger Bibliotheek aan Huis

Over Bibliotheken Zuidoost Friesland

Lenen, lezen en beleven doe je bij de Bibliotheek Zuidoost Fryslân. Kom eens binnen en laat je verrassen.