Vrijwilliger Digitale Vaardigheden

Vrijwilliger Digitale Vaardigheden

Structureel werk · 1–2 uur/week
Griffioenpark 10, 8471 KP Wolvega, Nederland
TrainingOndersteunend werkComputerNederlands
OnderwijsVluchtelingen & MinderhedenBuurt & omgeving
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bibliotheken Zuidoost Friesland
#52548
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl/o/Bibliotheken-Zuidoost-Friesland/activiteiten/Vrijwilliger-Digitale-Vaardigheden/52548 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als vrijwilliger Digitale Vaardigheden help je mensen om kennis te maken met de computer of om hun computervaardigheden te verbeteren.

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger Digitale Vaardigheden help je mensen om kennis te maken met de computer of om hun computervaardigheden te verbeteren. Dit doe je door de wekelijkse cursussen ‘Klik en Tik’ of ‘Digisterker’ te geven. Klik en Tik is een cursus voor mensen die graag meer met de computer willen doen, maar niet goed weten hoe het werkt. De deelnemers leren typen, werken met de muis, e-mailen en ze gaan het internet verkennen. Het is een cursus van een aantal weken van ongeveer twee uur per week.


Bij Digisterker leren cursisten hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. Denk aan aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Digisterker is een cursus van een aantal weken van ongeveer twee uur per week.


Wat breng je mee?

Je bent behulpzaam, sociaalvaardig, vriendelijk, geduldig en spreekt goed Nederlands. Je vindt het leuk om je kennis van diverse apparaten (laptop, smartphone, tablet en E-reader) te delen met de (vaak oudere) doelgroep. Uiteraard weet je de weg op het internet te vinden en kun je dit goed uitleggen. Je gaat zorgvuldig om met de vertrouwelijke informatie van de deelnemers. Je bent beschikbaar voor een langere tijd.

 

Wat bieden wij?

  • Interessant en zinvol vrijwilligerswerk waarin je van betekenis bent voor anderen en waarin je jezelf kunt ontwikkelen.
  • Begeleiding door een medewerker van de Bibliotheek.
  • Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden.
  • Onkosten- en reiskostenvergoeding indien van toepassing.
  • Scholing en training.
  • Vrijwilligersbijeenkomsten waarin ervaringen met andere vrijwilligers gedeeld kunnen worden.
  • Een vrijwilligersabonnement na een proefperiode van twee maanden.

Ga je bij Bibliotheek Zuidoost Fryslân aan de slag als vrijwilliger? Dan heb je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. Deze vragen we gratis voor je aan.


Enthousiast geworden?

Heb je interesse in deze of een andere vrijwilligersfunctie? Heb je vragen? Meld je aan of kom langs in de Bibliotheek.

Samen gaan we het gesprek aan en kijken we naar de mogelijkheden om binnen de Bibliotheken Zuidoost Fryslân vrijwilligerswerk te doen. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Bibliotheken Zuidoost Friesland

Lenen, lezen en beleven doe je bij de Bibliotheek Zuidoost Fryslân. Kom eens binnen en laat je verrassen.