Skip Sidebar

Over ons

Humanitas is een professionele vrijwilligersorganisatie. We bieden tijdelijke ondersteuning bij opvoeden, opgroeien, detentie, eenzaamheid, verlies en thuisadministratie. Belangrijke waarden in ons ...

OuderenWelzijnBuurt & omgeving
Deel

Vriendschappelijk huisbezoek

Structureel werk · 1 uur/week
Wolvega, Friesland, Nederland
Boodschappen doenNederlandsSociaal contact
OuderenWelzijnBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Humanitas Weststellingwerf
#28795
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl/o/Humanitas-Weststellingwerf/activiteiten/Vriendschappelijk-huisbezoek/28795 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Sociaal netwerk is voor iedereen belangrijk. Voor mensen die hierbij een steuntje in de rug nodig hebben is er Vriendschappelijk Huisbezoek.

Uitgebreide omschrijving

Sociaal netwerk is voor iedereen belangrijk. Simpelweg omdat mensen elkaar nodig hebben. Of het nu gaat om samen een hobby te delen of om hulp bij een klus. Om af en toe een uitstapje te maken of om vriendschap. Maar niet voor iedereen is het opbouwen van een sociaal netwerk vanzelfsprekend.

Voor mensen die hierbij een steuntje in de rug nodig hebben bestaat het project Vriendschappelijk Huisbezoek.


Als vrijwilliger bied je vriendschap en begeleid je mensen in het weer opbouwen van hun sociale netwerk. Samen met de deelnemer ga je volgens een bepaalde methodiek aan de slag om contacten op te bouwen of uit te breiden. Humanitas traint je in deze methodiek.

Je fungeert als coach, ondersteuner en verbinder. Je inzet is tijdelijk, omdat je mensen leert weer hun eigen kracht en talenten in te zetten.


Wat we vragen

·          Je vindt het leuk om vanuit de mogelijkheden en wensen van een persoon te werken

·          Je bent stabiel, geduldig en betrouwbaar

·          Je kunt goed luisteren en vragen stellen

·          Je hebt de tijd om de deelnemer ongeveer een jaar lang elke week of 2 weken een bezoekje te brengen van ongeveer 1 uur. Overdag, ’s avonds of in het weekend, net wat jou en de deelnemer uitkomt


Wat we bieden

Je hoeft geen speciale opleiding of ervaring te hebben voor huisbezoek. We ondersteunen en begeleiden je goed door middel van:

·          Leuk en nuttig vrijwilligerswerk

·          Contact met veel verschillende mensen

·          Individuele ondersteuning en begeleiding door een vrijwillige coördinator

·          Scholing

·          Terugkom- en themabijeenkomsten

·          Verzekering tegen schade en ongevallen

·          Een reiskostenvergoeding

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Humanitas Weststellingwerf heeft geen kantoor waardoor ook geen kantooradres, daarom ziet u het adres van het regiokantoor in Groningen. Coördinator is telefonisch bereikbaar en via de mail.
Activiteit Delen

Over Humanitas Weststellingwerf

Humanitas is een professionele vrijwilligersorganisatie. We bieden tijdelijke ondersteuning bij opvoeden, opgroeien, detentie, eenzaamheid, verlies en thuisadministratie. Belangrijke waarden in ons werk zijn gelijkwaardigheid, regie over eigen leven, betrokkenheid, vraaggerichtheid en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor een ander. We zijn er voor iedereen, ongeacht levensovertuiging, leeftijd en cultuur.