Gastvrouw of gastheer voor het Vlechtmuseum (en Cultuurplein)

Gastvrouw of gastheer voor het Vlechtmuseum (en Cultuurplein)

Structureel werk · 4 uur/week
8391 BG, Noordwolde, Friesland, Nederland
Buurt & omgevingKunst & cultuur
Activiteit Delen
Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde
#82150
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl/o/Nationaal-Vlechtmuseum-Noordwolde/activiteiten/Gastvrouw-of-gastheer-voor-het-Vlechtmuseum-en-Cultuurplein/82150 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zijn op zoek naar jou! Aan de balie van het Vlechtmuseum ben je het visiteplaatje van het Vlechtmuseum en Cultuurplein.

Uitgebreide omschrijving

Voor ons prachtige museum zijn we op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren. Aan de balie van het Vlechtmuseum ben je het visiteplaatje van het Vlechtmuseum. Je bent het eerste aanspreekpunt van onze bezoekers die het museum komen bezoeken. Samen met een andere gastvrouw/heer (je staat altijd met zijn tweeën) wijs je de mensen de weg en beantwoord je vragen. In het Cultuurplein zit ook de bibliotheek en het Tourist Info. Het is echt het Culturele hart van Noordwolde, waarin je iedere dag te maken hebt met verschillende mensen. Het is dus een hele veelzijdige vrijwilligersbaan.Je komt terecht in een hele leuke vrijwilligersgroep.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde

Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt een bijzonder verhaal. Door gebruik te maken van de natuurlijke grondstoffen die de omgeving bood, bouwden mensen in en rond Noordwolde een bestaan op. Ze gingen vlechten met wilgenteen. Eerst maakten ze mandjes, later stoelen.

Het ambacht groeide uit tot een industrie. Bijna het hele dorp leefde een groot deel van de vorige eeuw van het maken van honderdduizenden rotanstoelen per jaar. Het bezorgde Noordwolde de naam: Vlechtdorp van Nederland.