Skip Sidebar

Over ons

Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt een bijzonder verhaal. Door gebruik te maken van de natuurlijke grondstoffen die de omgeving bood, bouwden mensen in en rond Noordwolde een bestaan op ...

Buurt & omgevingKunst & cultuur
Deel
Wij zijn op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar jou!

Structureel werk · 3–4 uur/week · Start vanaf 13 okt 2023
8391 BG, Noordwolde, Friesland, Nederland
Buurt & omgevingKunst & cultuur
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde
#71119
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl/o/Nationaal-Vlechtmuseum-Noordwolde/activiteiten/Wij-zijn-op-zoek-naar-jou/71119 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gastvrouw/heer aan de balie van het Vlechtmuseum

Uitgebreide omschrijving

Heb je altijd al in een bibliotheek of museum willen werken? Dit is je kans!

Wij zijn op zoek naar nieuwe gastvrouwen en/of heren die één of meerdere dagdelen baliedienst willen draaien in het Cultuurplein (Bibliotheek en Vlechtmuseum). Als gastvrouw/heer ben je het visitekaartje van het Cultuurplein. Je ontvangt de bezoekers van het museum, helpt bibliotheek bezoekers met vragen en verwijst toeristen door naar het Tourist informatiepunt. Iedere dag is anders, je komt terecht in een leuk en gezellig vrijwilligersteam.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde

Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt een bijzonder verhaal. Door gebruik te maken van de natuurlijke grondstoffen die de omgeving bood, bouwden mensen in en rond Noordwolde een bestaan op. Ze gingen vlechten met wilgenteen. Eerst maakten ze mandjes, later stoelen.

Het ambacht groeide uit tot een industrie. Bijna het hele dorp leefde een groot deel van de vorige eeuw van het maken van honderdduizenden rotanstoelen per jaar. Het bezorgde Noordwolde de naam: Vlechtdorp van Nederland.