Skip Sidebar

Over ons

Ergernissen, irritaties of ruzie met uw buren? Het komt regelmatig voor. Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen: geluidsoverlast, rommel, in de directie omgeving of een ...

WelzijnMensen met een beperkingSociale rechtvaardigheid
Deel
Buurtbemiddelaars Gezocht

Buurtbemiddelaars Gezocht

Structureel werk · 0–3 uur/week
Moskampweg, 8431 GB Oosterwolde, Nederland
BegeleidingNederlandsBestuurAdvies & MentoringSociaal contact
WelzijnMensen met een beperkingSociale rechtvaardigheid
Activiteit Delen
Scala - Buurtbemiddeling
#29238
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl/o/ScalaBuurtbemiddeling/activiteiten/Buurtbemiddelaars-Gezocht/29238 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Buurtbemiddelaars gezocht in de gemeentes Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland.

Uitgebreide omschrijving

Als buurtbemiddelaar ga je altijd in duo met een andere bemiddelaar naar een adres waar buren een conflict met elkaar hebben. Het kan gaan om allerlei uiteenlopende zaken waarom mensen met elkaar in conflict komen. Jullie taak is om de buren weer samen in gesprek te krijgen en ze samen naar een oplossing te laten zoeken. Uiteraard worden jullie geschoold in hoe er het beste geluisterd, gehandeld en gemotiveerd kan worden. Daarnaast werk je nauw samen met een andere vrijwilliger. We organiseren meerdere malen per jaar bijeenkomsten om ervaringen met elkaar uit te wisselen en/of bijgeschoold te worden.

De casussen komen binnen bij ons, de coördinatoren van buurtbemiddeling. Deze aanmeldingen kunnen gedaan worden door mensen zelf, de woningbouw, de politie of bijv. de gemeente. Wanneer er een casus binnenkomt nemen wij contact op met de buren om te horen of het een geschikte zaak is om bemiddelaars naar toe te sturen. Is dit het geval, dan matchen we de vrijwilligers en kunnen ze aan de slag. Vervolgens zijn wij bereikbaar voor vragen en doen de terugkoppeling aan de verwijzers.


Een leuke en uitdagende baan als vrijwilliger. Gemiddeld gezien ben je ongeveer 3-4 gesprekken bezig per casus. Hoeveel tijd hier in gaat zitten is afhankelijk van het proces wat de buren doorlopen. Hoeveel casussen tegelijk gedraaid worden is altijd in overleg en helemaal afhankelijk van jou en hoeveel tijd je te besteden hebt.

Er zal een onkostenvergoeding betaald worden voor de gemaakte kosten zoals reis en telefoonkosten.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Scala - Buurtbemiddeling

Ergernissen, irritaties of ruzie met uw buren? Het komt regelmatig voor. Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen: geluidsoverlast, rommel, in de directie omgeving of een meningsverschil over het parkeren van auto’s in de straat.
Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u een buurtbemiddelaar inschakelen. Hij/zij is onpartijdig, denkt mee en probeert een oplossing te zoeken. Buurtbemiddeling is kosteloos. Voor meer informatie over de Buurtbemiddeling kunt u contact opnemen met

Een burenruzie kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine ergernis kan, als er niets uitgesproken wordt, uitgroeien tot een conflict. Bij buurtbemiddeling ondersteunen getrainde vrijwilligers de buren om weer met elkaar in gesprek te gaan en samen tot een oplossing te komen.

Om ons team uit te breiden zijn we op zoek naar vrijwilligers die goed kunnen luisteren, vragen kunnen stellen en een positieve benadering hebben! Als buurtbemiddelaar ga je altijd samen in een duo in contact met de buren.

Wij bieden je training in buurtbemiddeling. En ook zijn er bijeenkomsten met andere buurtbemiddelaars om ervaringen uit te wisselen. Als vast aanspreekpunt is er de coordinatior buurtbemiddeling, daar kan je altijd met alle vragen terecht. Er word een vergoeding uitgekeerd voor gemaakte onkosten.

Buurtbemiddeling is op dit moment actief in Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland.