Skip Sidebar

Over ons

Kind aan Huis is er voor kinderen en jongeren van 0-17 jaar die af en toe behoefte hebben aan een 'thuis in een ander huis'. Thuis bij een gezin met aandacht voor elkaar en ruimte voor plezier en ...

Buurt & omgevingWelzijnKinderen & Jongeren
Deel
Kind aan Huis vraagt vrijwillige gastgezinnen

Kind aan Huis vraagt vrijwillige gastgezinnen

Structureel werk · Flexibele uren
Weststellingwerf, Nederland
Buurt & omgevingWelzijnKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Kind aan Huis Humanitas
#73101
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl/o/httpswwwhumanitasnldestellingwerven/activiteiten/Kind-aan-Huis-vraagt-vrijwillige-gastgezinnen/73101 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij een kind (0-17 jaar) voor een middag per week of per 14 dagen zich thuis laten voelen in jouw huis? Meld je dan aan als gastgezin voor ‘Kind aan Huis’!

Uitgebreide omschrijving

Wil je met je gezin iets betekenen voor een kind of jongere (0 - 17 jaar) die behoefte heeft aan een ‘thuis in een ander huis'? We zoeken gastgezinnen voor Kind aan Huis. Gezinnen die hun huis en hart openstellen en aandacht, tijd en ruimte willen geven aan een kind.


Wat doet een gastgezin?

Een gastgezin biedt de mogelijkheid om een kind of jongere te laten deelnemen aan het dagelijkse gezinsleven. Voor sommige kinderen en jongeren die opgroeien in een lastige situatie, is het fijn af en toe ook even thuis te kunnen zijn in een ander huis. Ook kan een gastgezin steun bieden aan een jonge vluchteling. Dit kan een middag in de week, een weekend in de maand, een vakantieweek of een andere periode zijn. Dit is afhankelijk van wat het gezin wil bieden en wat het kind nodig heeft. 


Gastgezin

Een gastgezin stelt huis en hart open voor een kind of jongere. Het kind komt een dag of middag bij het gastgezin, krijgt positieve aandacht en doet mee met de normale gang van zaken in het gastgezin. Op deze wijze heeft de ouder van het kind even tijd voor zichzelf of voor andere kinderen. De definitie van ‘gastgezin’ is breed: dit kan een gezin zijn met opgroeiende kinderen en ook een (echt)paar of alleenstaande. Wat telt is dat het gastgezin en het kind of de jongere zich thuis voelen bij elkaar. Indien de jongere uit het buitenland komt, kan het gastgezin bijdragen aan het aanleren van de Nederlandse taal en cultuur


Wat vragen we?

Gastgezinnen met een open blik en affiniteit met kinderen, die flexibel zijn en energie hebben. Hoeveel personen je huishouden telt is niet van belang.


Wat biedt Humanitas?

Scholing, ondersteuning door een coördinator en uitwisseling van ervaringen met andere gastgezinnen.


Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Humanitas de Stellingwerven. Neem contact op met de coördinator Francisca van Kommer.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Kind aan Huis Humanitas

Kind aan Huis is er voor kinderen en jongeren van 0-17 jaar die af en toe behoefte hebben aan een 'thuis in een ander huis'. Thuis bij een gezin met aandacht voor elkaar en ruimte voor plezier en ontspanning.
Kind aan Huis is een activiteit van Humanitas, een professionele vrijwilligersorganisatie. Humanitas biedt tijdelijke ondersteuning bij opvoeden, opgroeien, detentie, eenzaamheid, verlies en thuisadministratie.