Vrijwilliger worden

Wil jij graag een ander helpen of zoek jij een weg om jezelf verder te ontwikkelen? Misschien wel allebei!


Van schilderen tot aan een goed gesprek en van computerles tot aan dans. Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Neem eens een kijkje in onze vacaturebank om te zien wat er allemaal te doen is in jouw buurt of ontwerp zelf iets om je buurt nog kleurrijker te maken.


Wij zorgen dat jij vrijwilligerswerk vindt dat bij je past. Ga naar de vacaturebank en zie meteen wat er bij jou in de buurt al te doen valt.

Samen Doen

Particulier vrijwilligerswerk

Ben jij iemand die het leuk vindt om een ander te helpen? Of kun jij wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten! Samen Doen brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar.

Kom bij ons langs

Heb je liever een persoonlijk gesprek?

Laten we dan een afspraak maken en kom gezellig langs. Dan kunnen we samen kijken wat er precies bij je past en hoe jij de buurt nog rijker kunt maken.

Meer voor vrijwilligers

Kennisbank vrijwilligers

Wat is een VOG? Hoe zit het met vrijwilligerswerk in tijden van corona? En kan ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering heb? In de Kennisbank vind je aanvullende informatie voor vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk in coronatijd

Om de impact van het coronavirus te beperken moeten we meer voor elkaar doen: denk aan boodschappen doen voor mensen met klachten en binnen moeten blijven, medicijnen ophalen, de hond uitlaten, enzovoorts. Daarom willen we vrijwilligers zo goed mogelijk op de hoogte stellen van de mogelijkheden.

Wat voor vrijwilliger ben jij?

Er is veel soorten vrijwilligerswerk. Denk aan wandelen of fietsen met ouderen, creatieve activiteiten in woonzorgcentra of gezinnen ondersteunen met het huishouden. Weet je niet wat voor vrijwilligerswerk je wilt doen? Doe de quiz en kom erachter wat voor vrijwilliger jij bent!

Verhalen van vrijwilligers

Twijfel je of je vrijwilligerswerk wilt doen? En weet je niet zeker of het wat voor je is? Onze vrijwilligers delen hun verhaal. Lees de verhalen en raak geïnspireerd.