Post | oktober 2021 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Vrijwillige chauffeur

Als vrijwilliger blijf ik actief en kan ik iets aan de samenleving teruggevenAnton Mulder woont met zijn vrouw in Steggerda. Het echtpaar heeft 3 kinderen en zijn inmiddels opa en oma van 4 kleinkinderen waar ze regelmatig op passen. Als de tijd en het weer het toelaat gaan ze samen weg met de caravan in binnen en buitenland.


Anton heeft een lange carrière gehad als vrachtwagen chauffeur bij diverse transport bedrijven .

Een drukke baan waar hij veel van huis was. Tot zijn grote verdriet kon hij door medische redenen zijn werk niet meer uitvoeren en kwam hij tijdelijk thuis te zitten.

Er volgde een periode van operaties en Anton ging via een re-integratietraject aan de slag bij Oenema Transport waar hij verantwoordelijk was voor de administratie en het vervoer van leerlingen naar het speciaal onderwijs. De werkzaamheden waren voor het grootste deel op vrijwillige basis.


Anton is een vrijwilliger in hart en nieren. Zo is hij onder andere al 35 jaar volleybalscheidsrechter voor Steggerda en SDO op regionaal niveau voor de 4 noordelijke provincies en de Noordoostpolder en is hij verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat.Tevens is hij penningmeester, coördinator en staat hij veel als ehbo er bij evenementen voor de EHBO vereniging Noordwolde.


Anton verteld met veel enthousiasme over zijn diverse vrijwilligersbanen.


“ Ik heb brede interesses en vind het fijn om sociaal bezig te zijn en onder de mensen te zijn.

In elke vrijwilligersfunctie kan ik mijn talenten en vaardigheden kwijt. Zo ben ik elke dinsdagochtend chauffeur van draaiorgel De Grote Dorus en spelen wij op diverse locaties in Wolvega en omgeving. Op verzoek speelt De Grote Dorus op dorpsfeesten, markten en bij scholen.Tijdens de lockdown door corona hebben we veel gespeeld bij verzorgingshuizen. Het geeft veel voldoening om te zien hoeveel gezelligheid en vrolijkheid het orgel brengt. Bijna elke dag van de week doe ik wel vrijwilligers werk. Zo ben ik op vrijdagochtend ook op pad als chauffeur op de buurtbus De Westhoek. Van 07.00 uur tot 10.30 uur rij ik 3 keer de route van Wolvega naar Langelille en terug. Vrijdags avond ben ik altijd te vinden in de sporthal in Noordwolde voor de volleybal.

Ik loop collectes in Steggerda en omgeving en ben medewerker van de Dorpskrant. Sinds 2008 ben ik ook actief in de lokale politiek en ben ik duoraadslid en penningmeester van de partij Blijf Stellingwarfs.

 

Door al mijn vrijwilligerswerk leid ik een actief leven en heb ik veel sociale contacten. Het is fijn om iets te kunnen betekenen voor een ander. Het is druk allemaal bij elkaar, maar ik geniet ervan en hoop dit nog lang te kunnen doen.

Deel blogpost