Post | juni 2023 | Kennisbank organisatie | 1 min lezen

Hopelijk snel verlichting voor vrijwilligersorganisaties die problemen hebben met hun bankrekening

Banken krijgen meer vrijheid om alleen risicovolle klanten te onderwerpen aan de meest intensieve controles. Zo is overeengekomen met De Nederlandsche Bank en het ministerie van Financiën. Vereniging NOV hoopt dat dit een begin van het einde van de bankenellende voor vrijwilligersorganisaties is.

Door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en banken opgestelde algemene standaarden moeten een einde maken aan het knellende keurslijf voor banken en hun overbodige vragen aan klanten. (Bron: FD)


Helpt dat vrijwilligersorganisaties?


Voor verenigingen en stichtingen komen er aanvullende sectorstandaarden, zodat vrijwilligersorganisaties en goede doelen minder last hebben van vragen van banken en weer makkelijker een bankrekening kunnen krijgen of tussendoor zonder al teveel gezeur van penningmeester kunnen wisselen. Voor vrijwilligersorganisaties die actief zijn in het buitenland, blijft het waarschijnlijk en helaas een moeilijke zaak. Vereniging NOV zit samen met andere brancheorganisaties om tafel met de Nederlandse Vereniging van Banken voor deze sectorstandaard. Liefst zou Vereniging NOV in ieder geval de kleine organisaties uitgezonderd zien van bepaalde maatregelen, maar minister Kaag heeft die wens afgewezen

Meer informatie vind je ook op de website van de NVB


Bron: Hopelijk snel verlichting voor vrijwilligersorganisaties die problemen hebben met hun bankrekening | NOV - Platform Vrijwillige Inzet (vrijwilligerswerk.nl)

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Hoe bedanken jullie de vrijwilligers in jullie organisatie?

| Kennisbank organisatie
Hoe bedanken jullie de vrijwilligers in jullie organisatie?
Lees meer

AVG

| Kennisbank organisatie
Nu alle hectiek rondom de AVG eindelijk voorbij is begint natuurlijk het echte werk pas. De Autoriteit ...
Lees meer

Wet en regelgeving

| Kennisbank organisatie
Voor vrijwilligerswerk gelden dezelfde regels als voor betaald werk voor jongeren onder de 18 jaar ...
Lees meer