Post | oktober 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Kom naar de vrijwilligersmarkt in Wolvega!

Kom naar de vrijwilligersmarkt in Wolvega

Op zaterdag 13 november organiseert het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf samen met het Linde College en AOC Wolvega een vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega. Wethouder Hanneke Zonderland opent om 10.00 uur de markt. Alle inwoners, studenten en scholieren kunnen hier tot 12.30 uur op zoek naar een passende baan of stage.

Vind vrijwilligerswerk of een stageplek

Coördinator Mirjam Kooman van het Vrijwilligerspunt is erg enthousiast over dit initiatief: “Organisaties krijgen een mooie kans om bekendheid te geven aan hun bedrijf of instelling. Ze kunnen hier stageplaatsen aanbieden, maar ook vrijwilligers werven. Voor inwoners en leerlingen is deze markt een geschikte plek om te oriënteren op vrijwilligerswerk of een stageplek. Er komen veel organisaties uit verschillende branches. Daardoor hebben we een divers aanbod op de markt.”

 

“Een burgerschapsstage doen de leerlingen in opdracht van het LOB traject (loopbaan-, oriëntatie en begeleiding)”, legt René Venema, afdelingsleider vmbo onderbouw van het Linde College uit. “Het doel van deze stage is om leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk en daarover inzicht en begrip bij te brengen. Iets doen voor een ander zonder dat daar iets tegenover staat."

 

Vrijwilligers van grote waarde

Mirjam Kooman benadrukt dat vrijwillige inzet van grote waarde is. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Het geeft voldoening, maar vrijwilligerswerk is ook gewoon heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen, hebt plezier met elkaar en het staat goed op je cv.


 

Meer informatie

 

Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar [email protected]. Bellen kan naar 06-13564189. Of kijk op www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl.

 


Deel blogpost