Post | december 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Vrijwilligster bij FC Wolvega

Het is prachtig om met je kinderen op het veld te staan.


Wendy Kopmels werkt bij Fit & Fun Plaza Wolvega als groepsles en fitness instructeur, daarnaast is ze ook vaak achter de receptie te vinden en is ze verantwoordelijk voor de debiteuren en crediteuren administratie.

Naast deze drukke baan en de zorg voor haar gezin is Wendy heel actief betrokken als vrijwilligster bij de voetbalvereniging FC Wolvega. FC Wolvega is een voetbalvereniging in Wolvega met ongeveer 500 leden.


Met passie verteld Wendy over haar vrijwilligerswerk bij FC Wolvega.


“ Mijn oudste zoon voetbalt al vanaf 2013 bij FC Wolvega maar ik ben eigenlijk pas sinds de laatste jaren actief bij de club betrokken. Ongeveer 4 jaar geleden ben ik gevraagd of ik mij wilde aansluiten bij de activiteiten commissie en zo is mijn vrijwilligerswerk bij FC Wolvega begonnen.”


“ Op dit moment ben ik al twee jaar onderdeel van de jeugdcommissie en ben ik teammanager van de teams van mijn zoon en dochter. Dit vind ik super leuk om te doen. Samen met mijn collega Jan Maarten Lamsma ben ik tevens vrijwilligers coördinator . Wij zijn verantwoordelijk voor de werving van de vrijwilligers en zorgen ervoor dat ze op de juiste plek komen. Beide zijn we ook aanspreekpunt voor de vrijwilligers bij vragen en of problemen. De vrijwilligers die zich aanmelden zijn niet alleen volwassenen maar ook vaak scholieren die een burgerschapsstage zoeken.”


“ FC Wolvega is een hele toonaangevende voetbalvereniging in Zuid Friesland. Binnen de club is plek voor iedereen. FC Wolvega wil de jeugd op jonge leeftijd aan de vereniging binden en kinderen laten opgroeien binnen en met FC Wolvega. Het is geweldig om deel uit te maken van deze vereniging. Wat is er nou mooier dan elke week met je kinderen op het veld te staan. Ik vind het fantastisch en ik geniet er elke keer weer van. De sfeer, de gezelligheid, de mensen die je leert kennen. Het is echt 1 grote paarse voetbalfamilie.


“ Denk je erover om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij FC Wolvega er zijn altijd mogelijkheden. De vereniging zoekt vrijwilligers voor diverse functies, of je nou verstand hebt van voetbal of niet. Heb je voetballende kinderen, zij vinden het vaak hartstikke leuk als hun ouder betrokken is bij hun sport. Geen voetballende kinderen, geen probleem, ook dan ben je als vrijwilliger hartstikke welkom bij FC Wolvega”

 

“Het vrijwilligerswerk bij FC Wolvega brengt veel voldoening en plezier en voor mij persoonlijk een grote betrokkenheid bij mijn voetballende kinderen.

Deel blogpost