Post | november 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Vrijwilligersmarkt een groot succes!

Vrijwilligersmarkt groot succes!

Op zaterdag 13 november organiseerde het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf samen met het Linde College en AOC Wolvega een Vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega. Alle inwoners, studenten en scholieren konden hier op zoek naar vrijwilligerswerk of een burgerschapsstage. De markt werd druk bezocht. Het was een geslaagde ochtend. Bezoekers gingen de deur uit met leuke en passende vrijwilligersklussen of een stageplek.


Inspirerend en divers

Bijna twintig organisaties gaven voorlichting over vrijwilligerswerk. Op alle kraampjes lagen stapels folders en flyers, en vertelden enthousiaste vrijwilligers welke klussen er waren voor de inwoners of leerlingen. Bijvoorbeeld het ontvangen van gasten in een museum, organiseren van activiteiten voor jongeren, verzorgen van dieren, rijden op de buurtbus en nog veel meer.


De diversiteit aan klussen was voor de bezoekers inspirerend, maar liet ook goed zien hoe gevarieerd en interessant vrijwilligerswerk is.


Vrijwilligerspunt Weststellingwerf

Ook bij de kraam van het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf was het druk. Medewerker Vrijwilligerspunt Petra Dietvorst: ‘Ik heb veel leuke gesprekken gevoerd en veel informatie kunnen geven over onze vacaturebank. Hier staan heel veel vrijwilligersvacatures op.’


Coördinator Mirjam Kooman benadrukt dat vrijwillige inzet van grote waarde is. 'Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Het geeft voldoening, maar vrijwilligerswerk is ook gewoon heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen, hebt plezier met elkaar en het staat goed op je cv.’


Lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te gaan doen?

Kijk dan op de vacaturebank.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Op dinsdag 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger

| Nieuws
Wij bedanken alle vrijwilligers voor hun inzet. Jullie zijn geweldig!
Lees meer

Vrijwilligers bedankt!

| Nieuws
Op dinsdag 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger. Onze burgemeester André van de Nadort bedankt alle ...
Lees meer

Vrijwilligersmarkt gaat door!

| Nieuws
De vrijwilligersmarkt gaat door!
Lees meer