Post | november 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Bestuurslid bij Radio Weststellingwerf Centraal.

Vrijwilligerswerk houdt je in beweging !


Jan Ophof (75 jaar) komt oorspronkelijk uit Rotterdam. Het gezin heeft op diverse plekken in Nederland en Zuid Afrika gewoond en wonen nu al ruim 40 jaar in Weststellingwerf , waarvan de grootste tijd in Noordwolde. Jan heeft tot zijn pensioen gewerkt in de accountancy en ICT.

Jan leidt een heel actief leven. Sinds hij in Noordwolde woont is hij als vrijwilliger betrokken bij diverse verenigingen en besturen. Momenteel is Jan betrokken als vrijwilliger bij het Buurthuus Noordwolde, Plaatselijk belang De Eendracht en Radio Weststellingwerf Centraal.

We ontmoeten Jan bij de Studio van Radio Weststellingwerf Centraal waar hij ons een rondleiding geeft in de studio. Een professionele studio midden in het centrum van Noordwolde.


Jan vertelt enthousiast over zijn werk bij Radio Centraal en zijn andere vrijwilligerswerk.


“Radio Weststellingwerf Centraal is de lokale omroep voor Weststellingwerf en is vanaf 1981 actief en daarmee één van de oudste lokale omroepen in Nederland. De omroep maakt naast radio ook tv, ook de kabelkrant. Daarnaast biedt men lokaal-en regionieuws en agendaberichten.

Bij Radio Weststellingwerf Centraal werken ongeveer 30 vrijwilligers in diverse functies van technici tot presenatoren voor de dagelijkse programmering en vrijwilligers die zich op de lokale nieuwsvoorziening richten. Op vrijdagavond en zondagmiddag is er live radio.”


“ Ik ben bestuurslid bij Radio Weststellingwerf Centraal en in de functie van penningmeester verantwoordelijk voor de financiën van de omroep. Het geeft veel voldoening om samen met de andere vrijwilligers bij te dragen aan het succes van Radio Centraal.


“ Ik krijg veel energie van het opzetten van nieuwe activiteiten en meedenken over verbeteringen en vernieuwingen. Ik voel me heel betrokken bij de lokale “mienskip” en zet me hier dan graag actief voor in. Het leukste aan mijn vrijwilligerswerk is dat ik met veel mensen en organisaties in contact kom en bij kan dragen aan de leefbaarheid in het dorp. Het is in mijn vrijwilligerswerk belangrijk om oprechte interesse te hebben in mensen en open te staan voor ideeën van inwoners en verenigingen.”


“Vrijwilligerswerk houdt mij actief en brengt mij veel plezier en geeft energie en voldoening”

Deel blogpost