De Oudheidkamer is op zoek naar bestuursleden.

De Oudheidkamer is op zoek naar bestuursleden.

Structureel werk · 2–4 uur/week · Start vanaf 1 mrt 2022
Hoofdstraat Oost 52, 8471 JM Wolvega, Nederland
BestuurCoördinerenLobbying
Kunst & cultuurBuurt & omgevingWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Oudheidkamer Weststellingwerf
#49715
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl/o/Oudheidkamer-Weststellingwerf/activiteiten/De-Oudheidkamer-is-op-zoek-naar-bestuursleden/49715 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zijn op zoek naar twee bestuursleden, bij voorkeur met interesse voor het voorzitterschap of voor het beheer en uitbreiding van de collectie.

Uitgebreide omschrijving

De functie van voorzitter is momenteel vacant. We zijn op zoek naar iemand die samen met het bestuur een bijdrage levert aan de realisatie van ons beleidsplan. Het huidige bestuur bestaat uit vier personen, waarin de functies van secretaris en penningmeester zijn ingevuld. De voorzitter geeft leiding aan de bestuursvergadering (eenmaal per maand) en de ALV (eenmaal per jaar) en bereidt deze samen met de secretaris voor. De voorzitter vormt samen met secretaris en penningmeester het dagelijks bestuur. De voorzitter representeert de Oudheidkamer bij externe overleggen en activiteiten. Van de kandidaat voorzitter wordt ervaring in een vergelijkbare functie verwacht. De voorzitter is woonachtig in en heeft kennis van de gemeente.


Ook zijn wij op zoek naar een conservator/beheerder collectie. Voor de taken wordt verwezen naar bijgaand document 'kader beheer collectie'. Voor deze taak is specifieke kennis nodig. De uren voor deze functie kunnen flexibel ingevuld worden.


Graag gaan we in gesprek met geïnteresseerden, waardoor we de functie/taken in de juiste context kunnen plaatsen.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Oudheidkamer Weststellingwerf

De Oudheidkamer is een vereniging met ongeveer 400 leden. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers met ondersteuning van een facilitair/administratief medewerker voor een aantal uren per week. Het hoofddoel van de Oudheidkamer is het beheren, onderhouden en tentoonstellen van de nalatenschap van Weststellingwerf. Daarbij willen we zoveel als mogelijk de nadruk leggen op die zaken die een link hebben met onze gemeente. Dat realiseren we het liefst door het laten zien van een verhaallijn. Uiteraard heeft een deel van onze collectie niet direct een relatie met Weststellingwerf maar wel de moeite waard om te laten zien. We hebben een basiscollectie en wisselcollecties en daarnaast organiseren we regelmatig thematentoonstellingen. We staan er voor open om particuliere collecties, die zijn verzameld door inwoners van Weststellingwerf, in de Oudheidkamer te presenteren. We hopen daarmee de betrokkenheid bij de Oudheidkamer te vergroten.