Skip Sidebar
Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer

Non-profit

Over ons

Vrijwilligers

Bij Staatsbosbeheer zorgen we samen met de maatschappij dat zoveel mogelijk mensen de natuur kunnen beleven. Vrijwilligers zijn daarin onmisbaar. Duizenden mensen zetten zich ...

DierenwelzijnNatuur & MilieuWelzijn
Deel
Vrijwilligers Rottige Meente (Nijetrijne)

Vrijwilligers Rottige Meente (Nijetrijne)

Structureel werk · 6 uur/week
Nijetrijne, Friesland, Nederland
Buiten
DierenwelzijnNatuur & MilieuWelzijn
Activiteit Delen
Staatsbosbeheer
#29548
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl/o/Staatsbosbeheer1/activiteiten/Vrijwilligers-Rottige-Meente-Nijetrijne/29548 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Staatsbosbeheer zoekt voor natuurgebied Rottige Meente enthousiaste vrijwilligers die op dinsdag mee kunnen helpen.

Uitgebreide omschrijving

Vrijwilligers Rottige Meente (Nijetrijne)


Ben jij een natuurliefhebber met hart voor het landschap? Vind jij het heerlijk om in de natuur aan het werk te zijn en kom je graag meer te weten over de natuur? Meld je dan aan.


Wat ga je doen?

 

De vrijwilligersgroep in de Rottige Meente helpt mee aan het beheer van het gebied. Je zaagt boompjes en struiken zodat het gebied open blijft. Maar je helpt ook met andere werkzaamheden.


Waar is het

 

We zoeken vrijwilligers voor natuurgebied de Rottige Meente. Dat ligt ten westen van Wolvega en is onderdeel van beheergebied Súdeast-Fryslân. Het gebied is een oud vervening gebied waar in het begin van de 19e eeuw al veen is gewonnen voor turf, met trilveen, moerasbos en rietlanden tot gevolg. De Rottige Meente is een Natura 2000 gebied. Dat betekent dat hier bepaalde dier- en plantensoorten en hun leefomgeving worden beschermd om de biodiversiteit te behouden.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Nijetrijne Activiteiten > Staatsbosbeheer > Vrijwilligers Rottige Meente (Nijetrijne)

Over Staatsbosbeheer

Vrijwilligers

Bij Staatsbosbeheer zorgen we samen met de maatschappij dat zoveel mogelijk mensen de natuur kunnen beleven. Vrijwilligers zijn daarin onmisbaar. Duizenden mensen zetten zich vrijwillig in voor Staatsbosbeheer. Ze zijn een belangrijke schakel in ons contact met de bezoekers en omwonenden van onze gebieden.

Ambassadeurs
Vrijwilligers zijn onze ambassadeurs in de samenleving. Ze vertellen de verhalen over onze natuurgebieden aan schoolklassen, gezinnen en natuurliefhebbers; ze organiseren en begeleiden activiteiten en geven voorlichting.

Handen uit de mouwen
Vrijwilligers helpen ook mee in het beheer van de terreinen. Ze verrichten snoei- en onderhoudswerkzaamheden en inventariseren en monitoren populaties vogels, vlinders en planten in een gebied. Bovendien helpen ze ons, op allerlei gebied, mee om onze organisatie draaiende te houden. Ze zijn onze gastvrouwen en gastheren in buitencentra en verrichten administratieve werkzaamheden op kantoor.

Ogen en oren
En minstens zo belangrijk: vrijwilligers zijn onze ogen en oren in het contact met burgers en bedrijven. Zij horen wat er speelt en welke vragen en dilemma’s er leven onder onze bezoekers en welke goede ideeën zij hebben voor onze terreinen. We zijn trots op onze vrijwilligers en ondersteunen hen zo goed mogelijk om hun passie voor natuur in te zetten en te delen met de bezoekers van onze terreinen.

https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/vrijwilligers/over-vrijwilligers