Staatsbosbeheer

Over Staatsbosbeheer

Vrijwilligers

Bij Staatsbosbeheer zorgen we samen met de maatschappij dat zoveel mogelijk mensen de natuur kunnen beleven. Vrijwilligers zijn daarin onmisbaar. Duizenden mensen zetten zich vrijwillig in voor Staatsbosbeheer. Ze zijn een belangrijke schakel in ons contact met de bezoekers en omwonenden van onze gebieden.

Ambassadeurs
Vrijwilligers zijn onze ambassadeurs in de samenleving. Ze vertellen de verhalen over onze natuurgebieden aan schoolklassen, gezinnen en natuurliefhebbers; ze organiseren en begeleiden activiteiten en geven voorlichting.

Handen uit de mouwen
Vrijwilligers helpen ook mee in het beheer van de terreinen. Ze verrichten snoei- en onderhoudswerkzaamheden en inventariseren en monitoren populaties vogels, vlinders en planten in een gebied. Bovendien helpen ze ons, op allerlei gebied, mee om onze organisatie draaiende te houden. Ze zijn onze gastvrouwen en gastheren in buitencentra en verrichten administratieve werkzaamheden op kantoor.

Ogen en oren
En minstens zo belangrijk: vrijwilligers zijn onze ogen en oren in het contact met burgers en bedrijven. Zij horen wat er speelt en welke vragen en dilemma’s er leven onder onze bezoekers en welke goede ideeën zij hebben voor onze terreinen. We zijn trots op onze vrijwilligers en ondersteunen hen zo goed mogelijk om hun passie voor natuur in te zetten en te delen met de bezoekers van onze terreinen.

https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/vrijwilligers/over-vrijwilligers

Onlangs toegevoegde activiteiten

Vrijwilligers Rottige Meente (Nijetrijne)
Structureel werk · 6 uur/week
Nijetrijne
Vrijwilligers Rottige Meente (Nijetrijne)
Staatsbosbeheer zoekt voor natuurgebied Rottige Meente enthousiaste vrijwilligers die op dinsdag mee kunnen helpen. Geplaatst door Staatsbosbeheer

Foto's