Post | maart 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Jongerencoach Talentenplek Noordwolde

Ik krijg er veel energie van !


Fenny Suurd woont met haar echtgenoot in Noordwolde.


Fenny is werkzaam geweest in diverse financiële functies waaronder financial controller bij een grote bankinstelling en als bedrijfskundige bij Cruydt-Hoeck. Sinds kort geniet ze samen met haar man van een welverdiend pré pensioen.

Fenny leidt een heel actief leven. Zo ontwerpt ze als zelfstandig ondernemer handgemaakte leren tassen en is ze als vrijwilliger betrokken bij diverse organisaties zoals het Buurthuus en Plaatselijk Belang Noordwolde. Ook schrijft Fenny regelmatig artikelen in het Noordwolde Nieuws.

In het najaar 2021 valt haar oog op een vacature van Jongerencoach bij Talentenplek Noordwolde. Enthousiast geworden neemt ze contact op met Klaske Siersema en na een intakegesprek begint ze als vrijwillige coach.


Fenny vertelt vol passie over haar vrijwilligerswerk als coach.


“Talentenplek is een project met en voor jongeren van 12 tot 27 jaar uit Noordwolde, dit project zet in op talentontdekking en werken aan eigen gestelde doelen. De Talentenplek is te vinden in het jongerencentrum To-B in Noordwolde. De jongeren bepalen zelf waar ze mee aan de slag willen, de projectmedewerker helpt ze waar nodig.


Doelen waar jongeren mee aan de slag kunnen: Ik wil terug naar school, ik zoek een baan of ik wil meer sociale vaardigheden ontwikkelen.

Vanuit mijn bedrijfskundige, financiële achtergrond ben ik gekoppeld aan een jongere die financieel zelfredzaam wil zijn. We hebben samen een aantal doelen geformuleerd. Elke woensdagmiddag bespreken we zijn persoonlijke financiële situatie en waar hij tegen aanloopt. Vanuit mijn werk en levenservaring kan ik hem goed helpen om beter financieel inzicht te krijgen en geef ik hem handvaten om zijn inkomsten en uitgaven beter te bewaken.


Het begeleiden van deze jongere om zijn doelen te bereiken, geeft veel voldoening en het is mooi om te zien dat er stappen worden gemaakt in zijn ontwikkeling.

Iets voor een ander doen en vaak in teamverband samenwerken geeft mij veel energie. Het is fijn om als vrijwilliger iets terug te geven aan de samenleving.


“Naast het genieten van onze vrije tijd en straks op stap gaan met onze camper hoop ik nog lang vrijwilligerswerk te kunnen verrichten. Het verrijkt mijn leven en het is fijn om met je eigen talenten en vaardigheden anderen belangeloos te kunnen helpen.”

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligster bij FC Wolvega

| Verhalen van vrijwilligers
Het is prachtig om met je kinderen op het veld te staan.
Lees meer

Vrijwilliger duofietsen bij Alliade.

| Verhalen van vrijwilligers
Vrijwilligerswerk brengt je in contact met mensen en verruimt je blik!
Lees meer