Post | juni 2020 | Verhalen van vrijwilligers | 1 min lezen

Vrijwilliger papierwinkel

"Voor elk probleem is er een oplossing".


Ben Betten( 58 jaar)is geboren in Noordwolde en woonde daarna o.a. in Amsterdam , Limburg en op het mooie Duitse eiland Borkum. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw en met nog 1 thuiswonende zoon in Wolvega.

Met veel passie vertelt Ben over zijn bewogen leven tot nu toe. Ben is vele jaren werkzaam geweest in de horeca, was ramenwasser, heeft 12 jaar bij Motip in de installatietechniek gewerkt en nog in een klussenbedrijf.

Na 42 jaar werken moest Ben het fysiek wat rustiger aan doen. Ben volgde een omscholingstraject bij het UWV en moest zelfs zijn hobby, het wandelen van de Kennedymars, qua kilometers aanpassen.

Desondanks staat Ben actief in het leven. Ben heeft altijd vrijwilligerswerk gedaan op de voetbalvereniging van zijn kinderen. Hier was hij jeugdtrainer.

Sinds februari 2019 doet Ben bij de Gemeente Weststellingwerf vrijwilligerswerk bij de papierwinkel in Gebiedsteam Noordwolde. Ben ondersteunt inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van tegemoetkomingen, kwijtscheldingen, invullen van formulieren etc. “Met mijn vrijwilligerswerk heb ik veel sociale contacten en dat vind ik leuk”, aldus Ben.

In de papierwinkel komen veel oudere bewoners maar ook wel jongeren. “Ik vind het vooral leuk om mensen op weg te helpen met mijn ervaring en kennis zodat de inwoners het uiteindelijk weer zelfstandig kunnen doen”, vertelt Ben.

Nu in de zomermaanden werkt Ben tijdelijk in het openluchtzwembad in Noordwolde. Hier doet Ben kassawerk en zwembadonderhoud. Ben zal vanaf september weer te vinden zijn in de papierwinkel. “Om vrijwilliger in de papierwinkel te zijn moet je sociaal zijn en stevig in je schoenen staan”. Ben vertelt enthousiast dat hij blij is dat hij zijn ervaring en kennis weer kan inzetten voor een ander.

“Mijn probleemoplossend vermogen is groot, voor elk probleem is er een oplossing”, aldus Ben.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligster bij FC Wolvega

| Verhalen van vrijwilligers
Het is prachtig om met je kinderen op het veld te staan.
Lees meer

Vrijwilliger duofietsen bij Alliade.

| Verhalen van vrijwilligers
Vrijwilligerswerk brengt je in contact met mensen en verruimt je blik!
Lees meer