Post | september 2023 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

De lol en het plezier van de kinderen tijdens de speelweek maakt mij ook blij


Corné Verschuuren ( 31 jaar) woont in Wolvega. Hij is fulltime webdeveloper bij een marketingbureau in Drachten en runt in Wolvega e.o. zijn eigen reclamebureau gespecialiseerd in webdesign, vormgeving en reclame. Naast deze drukke baan, eigen bedrijf, een gezin en een verbouwing aan hun huis maakt Corné veel tijd vrij voor vrijwilligerswerk.


Op mijn vraag wat voor hem de aanleiding is geweest om vrijwilligerswerk te gaan doen, vertelt Corné vol enthousiasme.


“Vrijwilligerswerk is mij eigenlijk van huis uit met de paplepel in gegoten. Ik ben als jongetje van 8 jaar oud begonnen met scouting in Wolvega. Toen ik 14 jaar was ben ik begonnen als hulpje en na het volgen van diverse scouting opleidingen doorgegroeid naar teamleider van verschillende (leeftijd) groepen. Ik heb hier uiteindelijk 14 jaar met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan.

Verder heb ik mij een aantal jaar ingezet als vrijwilliger tijdens de Alpe d’HuZes in Frankrijk in verschillende teams, van horeca tot logistiek, met als laatste coördinator van het online magazine."


“Op dit moment ben ik als bestuurslid, materiaalmeester en coördinator van de verhuur en het klusteam vrijwilliger bij Stichting Speelweek Wolvega.”


Stichting Speelweek Wolvega organiseert vele activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De hoofdactiviteit is de speelweek. Deze vindt jaarlijks in de laatste week van de zomervakantie plaats.


“ Eigenlijk ben ik vanaf het begin (2013) betrokken bij de Stichting met het maken van alle promotie uitingen maar dat was altijd achter de schermen.

Sinds 2016 ben ik ook echt zichtbaar actief voor en tijdens de Speelweek en alle overige activiteiten zoals de disco’s. Ik zorg dat al het materiaal aanwezig is om er weer wat geweldigs van te maken en als alles draait leg ik het vast. Ook ben ik verantwoordelijk voor het up to date houden van de website en de sociale media. De organisatie van de Speelweek start kort na de Speelweek met de eerste bestuursvergadering. We evalueren de Speelweek en smeden plannen voor de volgende editie.


De tafels en partytenten van de Speelweek zijn door het jaar heen te huur. Als coördinator ben ik hiervoor het eerste aanspreekpunt waarna ik met het team verhuur (bestaande uit vrijwilligers) ga overleggen wie het materiaal kan brengen en op kan halen.

Naast de tenten en tafels hebben we nog veel meer materiaal, ook hier draag ik als coördinator zorg voor samen met het klusteam. Een of twee keer per jaar plannen wij een klusdag om alles weer netjes te krijgen voor de nieuwe Speelweek editie.”


“Mijn vrijwilligerswerk bij de Speelweek Wolvega is druk maar geeft heel veel lol en voldoening.


De speelweek is meer dan een week heel hard werken als vrijwilliger. Er gaat een hele voorbereiding aan vooraf. Maar als je ziet hoe de lach op al die gezichten gedurende de week steeds groter wordt en ook hoe de kinderen heel veel plezier hebben tijdens onze andere activiteiten weet je precies waarvoor je het doet. Het tovert op je eigen gezicht net zo’n brede lach. Het geeft je een hele hoop voldoening waardoor je direct alweer uit kijkt naar het volgende jaar of activiteit. “


Het doen van vrijwilligerswerk heeft mij mooie vriendschappen en ervaringen gebracht. Als vrijwilliger zet je je in om iemand anders te helpen en bezorg je de ander een onvergetelijke ervaring.

Deel blogpost